Kuća se ne gradi od krova, ali mi smo odlučili sanirati prvo krov prikolice zbog vanjskih temperatura koje su sve niže pa treba iskoristiti još ovo malo sunca što nam preostaje.

Krov sam primarno išao dirati zbog nape koja je puštala vodu na spojevima kada je padala kiša što je dosta problematično, no kada sam već bio gore odlučio sam očistiti, zaštititi i prefarbati cijeli krov, ne samo dio oko mjesta gdje ide napa.

Nakon skidanja nape je prvo trebalo oprati krov jer su se tokom vremena skupile naslage od oborina i prljavštine, a na mjestu gdje je bila napa je bilo hrđe i ostataka silikona koji je trebalo skinuti.

Sanacija krova prikolice 1
Sanacija krova prikolice 2

Nakon pranja prvo sam očistio hrđu na dijelu oko nape i zaštitio spojeve na tom dijelu bitumenom, a izložene dijelove metala zaštitio temeljnom bojom. Pošto je sunce već bilo na zalasku ostatak sam ostavio za idući dan.

Na spojevima je bila neka zaštitna masa ili kit, no odlučio sam sve spojeve ponovno pobrusiti i nanijeti dodatni sloj bitumena jer zadnje što nam treba je da voda procuri kroz neke vrijeme. Better safe than sorry rekli bi neki, a ja se apsolutno slažem.

Sanacija krova prikolice 6

Idućeg dana, kada se bitumen malo stisnuo da ga se može bojati stavio sam sloj temeljne boje i ostavio da se osuši do idućeg dana.

Sanacija krova prikolice 7
Sanacija krova prikolice 8
Sanacija krova prikolice 9

Na kraju je krov obojan mat lak crnom bojom. Sama boja nije bitna pošto se krov neće vidjeti, te je crna odabrana jer je na polici u dućanu stajala prva do temeljne sive 🙂

Troškovi za sanaciju krova:

  • Bitumen – 60 kn
  • Temeljna boja – 50kn
  • Završna crna mat boja – 50kn

Ukupni troškovi za sanaciju krova:  160 kn

UTROŠENO VRIJEME:

  • Pranje krova prikolice: 30 minuta
  • Čišćenje starog kita, brušenje: 90 minuta
  • Nanošenje bitumena: 60 minuta
  • Premaz temeljnom bojom: 30 minuta
  • Premaz završnom bojom: 30 minuta

Ukupno utrošeno vrijeme: 4 sata

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *