Pošto je vani hladno svaki topli dan koristimo za rad na prikolici jer proljeće će brzo doći, a s time i žaljenje što nismo prije završili prikolicu. Danas se bavimo podvozjem prikolice odnosno zaštitom podvozja kako bi mogli staviti novi pod.

Prvi korak je bio skidanje potrganog linoleuma s poda prikolice što je bilo poprilično teško jer je bio zaljepljen za OSB ploče koje su se nalazile ispod. OSB ploče nisu bile najbolje rješenje za pod tj. bile su pretanke. To se manifestiralo na način da se hodanjem osjetilo lagano propadanje na mjestima gdje nije bila željezna konstrukcija što je dosta neugodan osjećaj jer nikad ne znaš kad ćeš propasti kroz pod.

Pod prikolice
Podvozje prikolice

Nakon skidanja poda s donje strane smo došli do konstrukcije koja je bila hrđava na pojedinim dijelovima jer očito nije bila zaštićena dobro kod izgradnje prikolice. Skinuli smo kotače i krenuli čistiti i brusiti kompletno podvozje kako bi bilo spremno za bojanje i zaštitu.

Nakon čišćenja je podvozje zaštićeno temeljnom bojom, a nakon sušenja je na donje dijelove nanesen bitumen u spreju u 2 sloja kako kamenčići ne bi mogli oštetiti boju što će spriječiti koroziju.

Sanacija podvozja prikolice 1
Podvozje prikolice

Troškovi za sanaciju podvozja:

  • Brusne ploče i papir – 100kn
  • Temeljna boja – 50 kn
  • Bitumen u spreju – 120 kn

Ukupni troškovi za sanaciju podvozja:  270 kn

UTROŠENO VRIJEME:

  • Čišćenje i brušenje podvozja: 4 sata
  • Bojanje temeljnom bojom: 1 sat
  • Nanošenje bitumena u spreju: 1 sat

Ukupno utrošeno vrijeme: 6 sati

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *