Čim otvorite naš paket kojeg ste toooliko napeto čekali, neka vas ne iznenadi naizgled neuredna hrpa zgužvanih papira! Kako bismo zaštitili naše delikatne artikle od sudbine koja ih čeka u transportu, koristimo raznolike reciklabilne materijale. Naša eko-kutija može sadržavati:

  • prelistane novine koje uvijek možete izvaditi i pročitati zastarjele vijesti

  • rastrgane komade kartona koji služe kao snažna barijera svim potencijalnim vanjskim silama

  • reklamne materijale koji sada nježno grle vaše narudžbe

  • različite vrste papira koji su odslužili svojoj svrsi

Ako želite dublji pogled iza kulisa naše “reciklaže s namjerom”, slobodno pročitajte ostatak teksta!

pakiranje narudžbi - bbqhotyard.com

Za vas koji nas još ne poznajete: “Bok, mi smo BBQ Hot Yard i bavimo se premium BBQ-om, što uključuje prodaju razne opreme i proizvoda vezanih uz BBQ te nudimo catering usluge, a u svemu tome trudimo se našim radom ostaviti što manji ekološki otisak.” No, u čemu je to vidljivo?

Pribor koji koristimo za evente se može reciklirati ili koristiti višekratno. Hranu poslužujemo na kartonskim ili papirnatim tanjurima uz drveni pribor za jelo. Također, npr. Steakove koji su dio našeg Steak showa prezentiramo na drvenim daskama za rezanje koje su između ostalog proizvod domaće tvrtke Team Tree iz Vinkovaca koji u proizvodnji koriste slavonski hrast, jasen, grab, kao i stoljećima staro reciklirano drvo. 

Budući da hranu pripremamo na roštiljima na drveni ugljen, važno je naglasiti kako koristimo premium drveni ugljen koji sadrži 82% manje fine prašine i 38% manje ugljikovodika, prema renomiranom institutu Fraunhofer. Sadržaj fine prašine u većini proizvoda od drvenog ugljena obično vrlo visok, što može biti vrlo štetno za zdravlje, jer s jedne strane, sitne čestice prašine apsorbira hrana koja se peče na roštilju, a s druge strane te čestice udišemo tijekom roštiljanja. Osim toga, visoka razina onečišćenja finom prašinom predstavlja golemu štetu okolišu, ali i stvara mnogo prljavštine. Uz to, kao alternativu drvenom ugljenu često ćemo se okrenuti premium eko briketima od kokosove ljuske jer se radi o 100% prirodnom proizvodu bez kemikalija i dodataka te jer traju 2-3 puta duže od drvenog ugljena, što ih čini još jednim održivim rješenjem. 

Na kraju, da još malo razjasnimo naš postupak pakiranja webshop paketa. E, pa kad se radi o pakiranju naših webshop paketa, ima tu malih eko izazova, poput onih kada moramo plastičnu foliju sa zračnim jastučićima staviti oko npr. staklene ambalaže kako bi sigurno došla u jednom komadu. Još uvijek tražimo ekološki prihvatljivu zamjenu za “bubble wrap”, ali se zato u ostalim situacijama okrećemo svim drugim mogućim alternativama – razni papiri, novine, reklamni materijali, kartoni i sl. Skoro sve što biste inače bacili u plave spremnike za otpadni papir, mi, ukoliko su naravno u iskoristivom stanju, pretvaramo u materijal za pakiranje. 

Pozivamo i vas da prilikom raspakiravanja svojih narudžbi ispravno odložite sav otpad, a ukoliko vam treba mala pomoć ili podsjetnik, više informacija pronađite ovdje

Sve ostale detalje vezane uz narudžbe i dostavu možete vidjeti ovdje.