Druga ovogodišnja radionica je posvećena specijalitetima iz Jadranskog mora, a ugostit ćemo vrhunskog chefa Davida Skoku.

Na radionici ćete imati priliku naučiti pripremati niz morskih specijaliteta iz Jadranskog mora s naglaskom na bijelu i plavu ribu raznim metodama pripreme i pečenja. Precizan jelovnik nemoguće je definirati ovoliko unaprijed jer će se na roštilju naći vrhunska svježa morska divljač. Ako imalo poznajete Davida Skoku, onda ste sigurni da ćete imati priliku probati nevjerojatne specijalitete pripremljene raznim tehnikama i metodama. Proći ćemo kroz sve početne i napredne savjete za pripremu jela na roštilju. Od razlike između ugljena i briketa, roštilja na ugljen i plinskih ili strujnih roštilja pa sve do metoda indirektnog i direktnog pečenja, dimljenja, temperatura pečenja i konačnih internih temperatura.

Koristit ćemo najbolje svjetske kettle roštilje, plinske roštilje te vodeći svjetski Kamado roštilj – Big Green Egg. Sve roštilje ćete moći i sami isprobati, a mi ćemo vam biti na raspolaganju za sva vaša pitanja.

Svu hranu koju pripremamo zajedno ćemo i pojesti, a da ne ostanete žedni pobrinut će se Zmajska pivovara sa svojih 8 piva koje možete konzumirati u neograničenim količinama. Svakom sudioniku smo osigurali i prigodni poklon.

TERMIN: Utorak (državni praznik), 22.06.2020. od 11:00 do 17:00

LOKACIJA: Zmajska Pivovara, Kreše Golika 3A, Zagreb

CIJENA: 690 kn po osobi

David Skoko

David Skoko rođen je 1976. godine u Puli, u obitelji koja se već četiri generacije bavi ribarstvom. Ponosan je na činjenicu da ga je osnovama kuhanja naučila majka, a svojim kulinarskim i ljudskim vještinama podigao je obiteljsku konobu Batelinu do Michelinove preporuke. Javnosti se predstavio kroz niz TV showova od kojih treba istaknuti suradnje s cijelim nizom svjetskih stručnjaka, od Anthonyja Bourdaina do Gordona Ramsaya, a prvi je hrvatski kuhar s emisijom na kanalu 24Kitchen.

NA RADIONICI ĆEMO POKAZATI:

  • Tehnika indirektnog i direktnog pečenja
  • Razlike pečenja na plinu, ugljenu i briketima
  • Temperature pečenja različitih namirnica
  • Konačna temperatura pečenosti različitih vrsta ribe
  • Različite vrste roštilja
  • Priprema suhe mješavine začina (dry rub)

Sva hrana i piće je uključeno u cijenu.

Za slučaj da radionicu kupujete za nekog drugog prilikom kupnje nam ostavite podatke osobe u bilješci (Ime i prezime, email adresa i broj mobitela).

Radionice se održavaju bez obzira na vremenske (ne)prilike.

DO POČETKA JOŠ IMA

 
 
Grill & BBQ radionica s Davidom Skokom : Samo MORE! - 22.06.2021. 1

slike s prošlih bbq radionica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)