Jeste li čuli za Skirt Steak? Jeste li ga pripremali?

Skirt Steak je odrezak junećeg mesa, vrlo rijedak u hrvatskim mesnicama. Nalazi se s unutarnje strane junećih rebara, pri samoj membrani. Skirt Steak je tanak, dugačak i uzak komad mesa, vrlo bogatog okusa zbog velikog udjela masnoće. Klasična uporaba ovog odreska je kod pripreme fajita.

Kako kupiti Skirt Steak u prosječnoj mesnici?

Skirt Steak 1
Skirt Steak 2

Na slikama možete vidjeti kako Skirt Steak izgleda i gdje se nalazi. Ukoliko vam je i dalje teško objasniti mesaru na koji dio mislite, zamolite ga da vam pokaže cijeli komad junećih rebara s unutarnje strane te biste ga tada trebali lako prepoznati.

PRIPREMA

Skirt Steak 3
Skirt Steak 4

Skirt Steak je umotan u tvrdi i žilavi silver skin koji je potrebno najprije maknuti, kao i višak masnoće. Naoštrite svoj nož i krenite, a poslužite se i kuhinjskim papirom da vam silver skin ne klizi iz ruke. Nemojte previše masnoće skinuti jer upravo ona daje okus.

Skirt Steak odlično reagira na marinadu. Neću stavljati recept za marinadu jer vas želim potaknuti da se sami poigrate i pronađete kombinaciju koja vam najviše odgovara. Marinadu obavezno probajte, mora vam biti ukusna i prije nego dođe u kontakt s mesom. Premažite Skirt Steak s obje strane, postavite ga u dobro zatvorenu vrećicu i prelijte ostatkom marinade. Ostavite u hladnjaku minimalno dva sata.

Kako ispeći Skirt Steak?

Skirt Steak - bbqhotyard.com
Skirt Steak - bbqhotyard.com
Skirt Steak - bbqhotyard.com
  • Izvadite ga iz hladnjaka i ostavite na sobnoj temperaturi 20-30 minuta prije pečenja. Kuhinjskim papirom uklonite višak marinade, ali nije potrebno u potpunosti osušiti meso. Roštilj pripremite za izravno pečenje na visokoj temperaturi te svakako koristite drveni ugljen jer briketima nećete moći ostvariti potrebnu temperaturu.
  • Ako imate roštilj s poklopcem, pecite 6 minuta, a ukoliko nemate, pecite 8 minuta. Nadam se da ne treba napominjati da se Steak okrene samo jednom oko polovice vremena.
  • Nakon što je Skirt Steak pečen, ostavite ga 5-10 minuta da odmori kako bi se sokovi raspodijelili po mesu i ostali u njemu. Ciljamo savršeni medium rare ili najviše medium doneness.
  • Skirt Steak prvo narežite na komade dužine jednake širini i onda svaki komad režite okomito na vlakna koja su jasno vidljiva. Dobivene trakice koristite za fajite ili jednostavno uz krupnu sol, papar i omiljeno piće.

Enough talking, start the fire!

Jedan komentar na “Skirt Steak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)