Pačja prsa nije problem ispeći ako se zadovoljavate prosječnošću. Ako tražite savršenstvo, onda nastavite čitati. Prednost ovog predivnog komada mesa je da ima vlastitu masnoću sakrivenu ispod kože. Grijeh je tu masnoću ne iskoristiti. I iako volimo griješiti u svakoj mogućoj situaciji, ovaj put ćemo savjest održati mirnom.

Najsočnija pačja prsa s roštilja 1

Cilj je sljedeći – peći patku u vlastitoj masnoći. Dva su velika izazova – ne želimo da se masnoća topi iznad vatre i stvara plamenove i ne želimo velikom temperaturom zapeći kožu i zatvoriti masnoću ispod nje. Srećom da nam naš kettle roštilj omogućava i izravno i neizravno pečenje pa je jednostavnije napraviti taktiku za idealnu pripremu pačjih prsa.

Kako želimo da se pačja prsa peku u vlastitoj masnoći, moramo koristiti nekakvu podlogu. Mi koristimo Napoleon roštilje pa nam dodatak Napoleon Griddle (gusnata tava) pojednostavljuje izbor, ali možete koristiti sličnu tavu i držati je na rešetki.

Pačjim prsima kožu zarežite s par kosih rezova te ih zatim dobro posolite s obje strane i dodajte malo papra. Postavite ih na nezagrijanu tavu s kožom prema dolje i tek onda postavite tavu točno iznad vatre. Zatvorite poklopac roštilja i pričekajte 5-7 minuta. Masnoća se polako topi uslijed postupnog zagrijavanja te biste trebali čuti zvuk pečenja kože u toj masnoći. U roštilju temperatura ne bi trebala prelaziti 220°C.

Najsočnija pačja prsa s roštilja 2
Najsočnija pačja prsa s roštilja 3
Najsočnija pačja prsa s roštilja 4

Otvorite poklopac i probajte lagano okrenuti pačja prsa. Tek kad se jednostavno odvajaju od tave, tad su spremna za okretanje na drugu stranu. Drugu stranu pecite 2 minute, također s poklopljenim roštiljem. Zatim ponovno okrenite pačja prsa tako da koža bude prema dolje te tavu pomaknite na dio roštilja udaljen od vatre. Indirektno pecite još 6 (medium rare) do 8 (medium) minuta na 220°C.

Slijedi najteži dio – izvadite pačja prsa i čekajte 5-10 minuta da odmore. Koliko god vas ona dozivala da ih probate, pričekajte, isplatit će se.

Najsočnija pačja prsa s roštilja 5

Kada je odmaranje završeno, narežite pačja prsa po širini i uživajte u savršenom okusu. Slijedi naš prijedlog serviranja.

Omiljeno burger pecivo prerežite. Na donju stranu stavite list zelene salate, a zatim Vrabasco BBQ umak. Slijede 3 narezana komada pačjih prsa, feta sir i ljuta papričica po vašem izboru. Gornju stranu burger peciva premažite s majonezom u koju ste prethodno dodali Chipotle prah – Spicy Days.

Uživajte!

Enough talking, start the fire!

Najsočnija pačja prsa s roštilja 6
Najsočnija pačja prsa s roštilja 7
Najsočnija pačja prsa s roštilja 8
Najsočnija pačja prsa s roštilja 9

Dodaci koje svaki BBQ majstor treba

Volim Ljuto umaci

Izbor od preko 50 različitih ljutih i BBQ umaka iz domaće proizvodnje.

Najveći izbor BBQ umaka i začina

Spicy Days nudi najveći izbor BBQ umaka i začina u Hrvatskoj!

Premium BBQ pribor i dodaci

Kvalitetan BBQ pribor i dodaci koji će trajati!

Napoleon roštilji

Vrhunski kanadski roštilji s 10 godina garancije!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)