Volimo sport, volimo gledati serije i filmove, dakle, volimo i grickalice. Već i vrapci na grani znaju da se na roštilju može pripremati bogati doručak, slasni ručak, ukusni desert i lagana večera, a kako ih ne čujemo da često cvrkuću o grickalicama s roštilja, vrijeme je da vam predstavimo BBQ specijalitet – Pork Belly Burnt Ends ili u slobodnom prijevodu (sada i nikada više) – Dimljene kockice carskoga mesa.

SASTOJCI

Za 4 osobe i jednu utakmicu, film ili dvije epizode serije trebat će vam:

1 kg carskog mesa – oko 15 kockica
70g smeđeg šećera
4 žlice meda
100g maslaca narezan na kockice
40g dry ruba ili mješavine začina po želji
150 ml BBQ umaka

PRIPREMA

Pork Belly Burnt Ends - najbolje grickalice ikad 1
Pork Belly Burnt Ends - najbolje grickalice ikad 2
Pork Belly Burnt Ends - najbolje grickalice ikad 3

Najprije vam treba komad svinjetine koji se u našim mesnicama naziva carsko meso, dakle komad koji se nalazi iznad svinjskih rebara. Bilo bi odlično ako bi komad bio odrezan s donje strane uz sama rebra, a s gornje strane skinuta samo koža i ostavljen debeli sloj masnoće. Komad razrežite na kockice dimenzija oko 4x4x4 cm. Takve kockice sa svih strana prekrijte svojim omiljenim BBQ rubom, a naša preporuka je BBQ Hot Yard Smoky Pork (možete ga kupiti u našoj trgovini ili naručiti ovdje).

Pork Belly Burnt Ends - najbolje grickalice ikad 4
Pork Belly Burnt Ends - najbolje grickalice ikad 5

Pripremite roštilj za dimljenje na temperaturi od 135°C. Za dim koristite drvo jabuke. Na aluminijsku posudu postavite metalnu rešetku i na rešetku postavite kockice koje će kasnije postati Pork Belly Burnt Ends. Primjetite kako nismo stavljali posudu s vodom kao što inače radimo kada dimimo meso jer u ovom slučaju želimo skupiti otopljenu masnoću.

Pork Belly Burnt Ends - najbolje grickalice ikad 6
Pork Belly Burnt Ends - najbolje grickalice ikad 7

Nakon 3 sata dimljenja uklonite aluminijsku posudu i Pork Belly Burnt Ends s roštilja. Rešetka koju ste koristili više vam neće trebati. Kockice posložite u aluminijsku posudu i posipajte smeđim šećerom. Promiješajte i dodajte med. Ponovo sve dobro promiješajte te dodajte kockice maslaca. Vratite sve u roštilj i pecite indirektno na istoj temperaturi – 135°C.

Pork Belly Burnt Ends - najbolje grickalice ikad 8
Pork Belly Burnt Ends - najbolje grickalice ikad 9

Nakon dodatnih sat i pol (sada smo na ukupno četiri i pol sata), pripremite svoj BBQ umak,  preporučujemo BBQ Hot Yard Sweet and Smoky BBQ umak (naručite ga ovdje ili kupite u našoj trgovini). Zagrijte ga na maslacu te prelijte preko Pork Belly Burnt Endsa. Sve promiješajte i ostavite na istoj temperaturi dodatnih 10 minuta.

Imajte na umu da će Pork Belly Burnt Ends biti vrući pa se probajte strpiti par minuta prije nego navalite na vašu novu omiljenu grickalicu. U trenutku kada ih budete mogli primiti rukom (ovu grickalicu jedete rukama naravno, osim ako i chips inače jedete vilicom), zagrizite i osjetite kako se savršeni okus masnoće širi vašim ustima…

Enough talking, start the fire!

ZA BURNT ENDS PREPORUČAMO

Pork Belly Burnt Ends - najbolje grickalice ikad 10
saznaj više
Pork Belly Burnt Ends - najbolje grickalice ikad 11
saznaj više

Najveći izbor BBQ umaka i začina kupite u našoj trgovini na adresi Brezovička 21 u Zagrebu, ili naručite preko Spicy Days webshopa!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)